UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський призначив Пристайка постпредом України при Міжнародній морській організації

Президент сьогодні підписав відповідний указ.

Посла України у Великій Британії Вадима Пристайка призначили за сумісництвом постійним представником при Міжнародній морській організації. Відповідний указ президента Володимира Зеленського, датований 30 грудня, опублікували на сайті Офісу голови держави.

“Призначити надзвичайного і повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Пристайка Вадима Володимировича постійним представником України при Міжнародній морській організації (ІМО) за сумісництвом”, - йдеться в указі №611/2020.

ІМО – це спеціалізована установа ООН. Діяльність міжнародної міжурядової організації спрямована на те, аби скасувати дискримінаційні дії, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство. Також Міжнародна морська організація приймає норми (стандарти) щодо забезпечення безпеки на морі та запобіганню забруднення з суден довкілля, в першу чергу, морського.

Читайте також: Україна та Британія підпишуть нову угоду про стратегічне партнерство – Пристайко

Нагадаємо, у липні Зеленський звільнив Наталію Галибаренко з посади посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії, а також із посади постійного представника України при Міжнародній морській організації. Тоді ж замість неї президент призначив послом у Британії Вадима Пристайка.

До цього він обіймав посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.