UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський призначив головою Харківської ОДА колишню заступницю Кернеса

Більша частина чиновницької кар'єри Айни Тимчук пов'язана з Дніпром.

Президент Володимир Зеленський звільнив голову Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера і призначив на цю посаду Айну Тимчук. Відповідні укази № 521/2020 і 522/2020 глава держави підписав у п'ятницю, 27 листопада.

Колишній народний депутат Олексій Кучер пропрацював в ОДА трохи більше року, на виборах мера Харкова він посів третє місце із 7,7% голосів.

Тимчук понад 20 років працює на державній службі, більша частина її кар'єри пов'язана з Дніпром. До призначення на посаду голови Харківської ОДА Айна Тимчук була заступником голови - керівником апарату Дніпропетровської ОДА.

У 2007-2000 роках вона працювала у виконкомі Дніпропетровської міської ради, потім перейшла на роботу в облдержадміністрацію, була заступником голови ОДА. З 2010 по 2014 рік Айна Тимчук працювала радницею, а потім заступницею мера Харкова Геннадія Кернеса.

Колишній чоловік Айни Тимчук - головлікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко балотувався в мери Дніпра від «Слуги народу», в 2015-2020 році був депутатом обласної ради від «Блоку Петра Порошенка».

Зараз посадовиця одружена з директором Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА Андрієм Тимчуком. У 2015 році він балотувався до міської ради від «БПП», а в 2020 - від «Слуги народу».

Айна Тимчук закінчила Дніпропетровський державний університет за спеціальністю «Управління трудовими ресурсами» (1995) і Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю «Державне управління» (2004). Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

Читайте також: Суд повторно скасував результати виборів до Харківської міської ради

Відзначимо, що за підсумками місцевих виборів президент Володимир Зеленський звільнив голів Сумської, Одеської, Івано-Франківської, а також Миколаївської, Хмельницької, Харківській та Закарпатської облдержадміністрацій.