UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів з п'яти країн

Зеленський запросив Короля Саудівської Аравії відвідати Україну.

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Данії, Афганістану, Литви, Чорногорії та Саудівської Аравії. Про це повідомляє пресс-служба Офісу Президента.

"Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у посла Королівства Данія Оле Егберга Міккельсена, посла Ісламської Республіки Афганістан Валі Монавара, посла Литовської Республіки Вальдемараса Сарапінаса, посла Чорногорії Драгіци Понорац і посла Королівства Саудівська Аравія Мухаммада аль-Мусгера", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Володимир Зеленський подякував датській стороні за тверду підтримку України, зокрема за нещодавно передану рятувальну техніку для подолання наслідків повеней у західних областях нашої країни.

Також наголошується, що Президент висловив подяку афганській стороні за конструктивну позицію у рамках міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи українського літака рейсу PS752.

Крім того, Володимир Зеленський подякував послу Литви за тверду і послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і вагому практичну допомогу на напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

"Крім того, Володимир Зеленський висловив готовність розвивати політичні контакти з Королівством Саудівська Аравія і підкреслив зацікавленість української сторони у розширенні співпраці в торговельно-економічній, сільськогосподарській та військово-технічній сферах, а також в області літакобудування", - повідомили в прес-службі.

Наголошується, що Президент запросив Короля Саудівської Аравії відвідати Україну з першим офіційним візитом і подякував за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і висловив сподівання, що офіційний Ер-Ріяд зможе сприяти захисту прав і свобод кримських татар, які перебувають у важких умовах окупації в Криму.

Як повідомлялося, громадяни Австралії, Кувейту і Саудівської Аравії, а також ряду інших держав зможуть подорожувати в Україну без віз з 1 серпня.

Україна підписала безвізовий режим для громадян шести країн -  Австралії, Нової Зеландії, Королівства Бахрейн і Держави Кувейт, Султанату Оман, Королівства Саудівська Аравія. Також тимчасовий безвіз отримали громадяни Китаю.