UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський прибув до США – фото

Це перший закордонний візит Зеленського від початку повномасштабної війни.

Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до столиці США - Вашингтона, повідомляє пресслужба українського лідера.

«Сьогодні я – у Вашингтоні, щоб подякувати американському народові, президенту та Конгресу за таку необхідну підтримку. А також продовжити співпрацю для наближення нашої перемоги»,  – сказав Зеленський.

У Вашингтоні український президент планує провести низку переговорів «для зміцнення стійкості й обороноздатності України». Зокрема, передбачені переговори з президентом США Джо Байденом щодо двосторонньої співпраці держав.

Читайте також: Що отримає Україна від США, окрім Patriot: розкрито склад оборонної допомоги на $1,85 млрд

У день візиту Зеленського США виділили Україні чергову допомогу на оборону – майже $2 млрд. Пакет вперше включатиме систему Patriot.

Багато членів конгресу США, незалежно від лінії їхньої партії, зацікавлені у постачанні зброї в Україну і таким чином просуванні військової промисловості у власних регіонах. Детальніше про військову допомогу США розповідає Анна Бродські-Кроткіна у статті "Допомога США Україні: американський військпром vs трампісти".