UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський представив  в Раді план перемоги України

План складається із п'яти пунктів та трьох таємних доповнень. 

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня представив у Верховній Раді план перемоги, в якому заявив, в разі його реалізації війну можна буде завершити наступного року. 

Так, під час виступу Зеленський визнав, що реалізація плану перемоги залежить від партнерів, оскільки Росія не прагне чесного миру, а хоче тільки війни.

«Ми повинні змінити обставини, щоб війна закінчилася безвідносно від того, що хоче Путін», - зазначив президент.

Він зазначив, що два роки тому Україна  запропонувала формулу миру та провела успішні саміти, але Росія ухиляється від чесної дипломатії і виставляє ультиматуми.

«Наші воїни гарантують, що жодні ультиматуми Росії нічого не варті. План перемоги – це таки посилення України, яке дозволить не тільки захистити наші позиції, а й прокласти міст до проведення другого саміту миру», - сказав Зеленський.

Загалом Зеленський  зазначив, що план складається із таких складових:

Також він зазначив, що у плані перемоги є ще три секретні доповнення, які не розкриватимуть.

«Терміновість плану перемоги саме зараз. Це пункти, більшість яких розраховані детально у часі. Якщо почати рухатись цією ідеєю з цим конкретним планом саме зараз, то може вдатися завершити війну не пізніше, ніж наступного року», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що певні дані про таємні пункти отримали деякі із партнерів, аби розуміти перспективність його втілення.

За словами Зеленського, Росія має усвідомити всі ризики наслідків можливого застосування вище згаданого «пакету стримування», аби зрозуміти наслідки його застосування та піти на переговори.

Раніше Зеленський заявляв, що у разі відсутності підтримки плану перемоги з боку США Україна продовжить жити за «планом Б». За його словами, українці вже роками роблять це в умовах повномасштабної війни.