UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський повідомив про успіхи на фронті

Українські захисники почали просуватися вперед на фронті.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні подякував кожному воїну, всім захисникам, які сьогодні знищують окупантів на бахмутському напрямку та рухаються вперед.

"Ми бачимо, як істерично Росія сприймає будь-який наш крок там, всі наші зайняті позиції. Ворог знає, що Україна переможе. Вони це бачать. Вони це відчувають завдяки вашим ударам, воїни, і зокрема на Донеччині. Дякую за це!", - зазначив президент.

Серед іншого президент пообіцяв невдовзі новини щодо заходів, завдяки яким Росія не зможе отримувати комплектуючі для зброї від інших країн.

Читайте також: Україна дуже добре підготувалась до контрнаступу – Міллі

"Готуємо наші кроки, нові кроки для ще більшого обмеження російського військового потенціалу. Кожен у світі, хто так чи інакше допомагає державі-терористу обходити санкції, кожен у світі, кого Росія використовує для постачання зброї, компонентів, обладнання – кожен такий суб’єкт має відчути повну силу вільного світу", - зазначив президент.

 Крім того, Зеленський повідомив, що на Лондонській міжнародній конференції з відбудови України, що відбудеться вже цього місяця - уряд презентує план щодо розвитку, зокрема, енергетичного та аграрного секторів після війни з урахуванням глобальної ролі України для продовольчої та енергетичної безпеки Європи та світу.

Як повідомлялося, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив про просування українських сил на бахмутському напрямку.

«Бахмутський напрямок. Знищення ворога триває, Сили оборони рухаються вперед. Дістаємо їх на землі та з повітря», - повідомив командувач.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр додала, що наші частини у ході ведення боїв просунулися вперед на декількох напрямках: Оріхово-Василівка, Парасковіівка від 200-1600 м; Іванівське, Кліщіївка від 100 -700 м.