UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський повідомив голові Євроради про активізацію проросійських бойовиків на Донбасі

Лише від початку доби бойовики майже 30 разів обстріляли українські позиції.

Президент Володимир Зеленський повідомив голові Євроради Шарлю Мішелю про провокативні обстріли окупантів на Донбасі, зокрема й Станиці Луганської. Про це Зеленський написав у Twitter.

«З Маріуполя провів розмову з головою Єврокомісії Шарлем Мішелем. Поінформував про безпекову ситуацію та сьогоднішні провокативні обстріли, зокрема Станиці Луганської. Подякував за ініціативу щодо проведення донорської конференції на підтримку України», - написав Зеленський.

Читайте також: Бойовики на Донбасі тричі обстріляли українські позиції та поранили військового ЗСУ

З початку доби підконтрольні Росії бойовики 29 разів обстріляли українські позиції  на Донбасі. У результаті поранення отримав один військовий Збройних сил України.

Зокрема, російські окупанти під час артилерійського обстрілу Станиці Луганської та околиць вцілили в дитячий садок, у якому перебували люди. Зокрема, у дитячому садку на момент обстрілу перебували діти. За попередньою інформацією, три особи отримали контузії.

Крім того, окупанти обстріляли залізничну станцію Кіндрашівська-Нова, що в Луганській області. Під обстріл потрапила не тільки станція, але й локомотивне депо.

Також повідомлялося, що у двір Врубівського ліцею (Луганська область) потрапив снаряд, на момент обстрілу в навчальному закладі перебували 30 учнів і 14 осіб персоналу.