UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський поскаржився, чому його запитують не про дороги, а лише про передвиборчу агітацію

Президент упевнений, що до нього в країні майже нічого не будувалося

Президент України Володимир Зеленський дивується, чому його не питали про будівництво нових доріг в країні, а тільки про те, чи не є його поїздки по регіонах України передвиборчою агітацією на місцевих виборах.

"В якомусь місті ми презентували готову дорогу, якої не було з 1985 року. Було також дуже схоже запитання - ми презентували дорогу, на якій грабували країну, починаючи з самого початку, з 90-х. І з приводу цієї дороги мені задали схоже запитання. Я думав, що буде питання саме про цю дорогу, на якій ми стояли, але поруч стояв хтось із депутатів від "Слуги народу", у нього був журнал "Зе Команда", і було питання, чи не здається мені, що я займаюся передвиборчою кампанією", - сказав він на брифінгу в четвер під час робочої поїздки в Кіровоградську область, передає « Інтерфакс-Україна ».

Зеленський зазначив, що у всіх регіонах України триватиме будівництво сучасних шкіл і відповідної інфраструктури в них, зокрема спортивної, лікарень.

"Щоб в кожній області були нормальні парки, чиста питна вода, нормальний транспорт з кондиціонуванням. Це, правда, справа місцевої влади, ми до цього не маємо відношення, але точно будемо пропонувати. Якби у всіх міських властей були вказівки від народу, який їх вибирає... Тому що в обласної влади будуть (вказівки - ред.) від президента - ми поставили такі завдання ", - зазначив він.

Відзначимо, раніше виявилося, що в державну програму "Велике будівництво"  в основному входять об'єкти на фінальній стадії будівництва і 10 довгобудів. При цьому багато будівництв проходить без участі держбюджету. Також, щоб підвищити рейтинг влади в регіонах, Офіс президента розіслав главам облдержадміністрацій листи з проханням висвітлювати хід цієї програми , підтримувати її в соцмережах, брендувати транспорт і спецтехніку.

Нагадаємо, в межах "Великого будівництва" президент Зеленський пообіцяв українцям серед іншого побудувати в 2020 році 4000 км доріг.

Про те, чому робити передвиборчу ставку на пронизану зловживаннями галузь - надзвичайний ризик, читайте в статті Агіі Загребельськоъ "Велика "дорожня" пастка для президента" на ZN.ua.

А про те, яким дійсно міг би стати проєкт відновлення інфраструктури   читайте в матеріалі   Юлії Самаєвої "Велике будівництво" здорової людини".