UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський попрощався зі ще одним губернатором

Хмельницьку ОГА тимчасово очолюватиме Роман Примуш.

Президент України Володимир Зеленський звільнив голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета.

«Звільнити Габінета Дмитра Анатолійовича з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою», - йдеться в указі президента від 24 листопада.

Обов’язки голови ОДА тимчасово виконуватиме Роман Примуш.

«Тимчасово покласти виконання обов’язків голови Хмельницької обласної державної адміністрації на Примуша Романа Борисовича», - зазначається в іншому указі голови держави.

Дмитро Габінет був призначений на посаду 21 листопада 2019 року, станом на 18 листопада про будь-які наміри посадовця піти з посади не повідомлялось.

Читайте також: Зеленський призначив новим головою Сумської ОДА колишнього заступника Добкіна

Нагадаємо, 18 листопада уряд погодив кандидатуру бізнесмена Сергія Гамалія на посаду голови облдержадміністрації. Гамалій не має досвіду роботи на держслужбі, має фірму, яка займається ресторанною діяльністю і наданням послуг мобільного харчування.

Після поразки партії влади на місцевих виборах 25 жовтня («Слуга народа» не отримала жодного мера обласного центру, натомість повсюдно тріумфували локальні політичні сили) Володимир Зеленський розпочав кадрову чистку губернаторів і змінив відповідального за регіональну політику в Офісі президента.

Новому відповідальному «за регіоналку» – Кирилу Шевченку – він поставив триєдине завдання, зокрема, боротись за посади секретарів місцевих рад для представників «Слуги народу».

Докладніше про те, хто контролює владу у Хмельницькому, читайте у спецпроєкті ZN.UA «Країна по поличках. Хмельницький».