UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський пояснив Авакову, хто президент, а хто міністр — радник голови ОП

«Неможливо ефективно працювати, коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента».

Президент України Володимир Зеленський «дуже делікатно» розмежував для голови МВС Арсена Авакова у кого в цій країні повноваження глави держави, а хто повинен займатися обов’язками міністра. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк.

Чиновник погоджується з тим, що Аваков має вплив в оточенні президента Зеленського, а інколи й взагалі намагається перетягти на себе обов’язки глави держави.

«Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і лише він, і ключові напрямки визначає лише він, а в Арсена Борисовича — безпека», — розповів радник Андрія Єрмака з антикризових комунікацій.

Аваков, за словами Подоляка, зрозумів, що Володимир Зеленський прийшов на тривалий час.

«Тому що неможливо [ефективно працювати], коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента», — сказав радник голови ОП.

Читайте також: «Війна не припиняється миттєво»: у Зеленського закликали українців потерпіти

20 травня Володимир Зеленський дав кількагодинну пресконференцію з нагоди року свого президентства. Тоді ж президент і заявив про те, що Аваков не є його кумиром, але він - потужний міністр.

Через кілька днів після такої заяви стало відомо про те, що двоє поліцейських із Кагарлика зґвалтували жінку й катували її та ще одного чоловіка. Зокрема, у зґвалтуванні та тортурах підозрюють начальника сектору кримінальної поліції і оперуповноваженого поліції.

29 травня у Броварах сталася масова перестрілка, у якій взяли участь близько 100 осіб. При чому озброєні люди приїхали із Вінниці та Києва.

Після цього у Верховній Раді почали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Серед інших, під документом тоді підписалися депутати з "Голосу" і "Слуги народу".

5 червня проект постанови зареєстрували в парламенті. Однак парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності, станом на 10 червня, документ ще не отримав.