UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду Посла України у Великій Британії

Інформацію підтвердили в МЗС

7 березня президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман, йдеться у повідомленні МЗС.

Нагадаємо, що Зеленський звільнив Залужного з посади головкома 8 лютого й призначив на неї генерал-полковника Олександра Сирського.

Читайте також: Зеленський пояснив звільнення Залужного необхідністю перезавантаження: "Ми повинні бути швидшими і попрощатися з бюрократією"

Читайте також: Звільнення Залужного вплинуло на довіру до Зеленського — опитуванння КМІС

Після заміни головкома, Зеленський заяви, що до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Водночас президент зазначив, що запропонував Валерію Залужному й надалі бути в команді. 

Нагадаємо, що посада Посла України у Великій Британії вакантна з липня 2023 року – відтоді, коли Зеленський звільнив Вадима Пристайка. Це сталося невдовзі після того, як дипломат прокоментував слова президента, сказані тодішньому очільнику міноборони Британії Бену Воллесу.