UA / RU
Підтримати ZN.ua

Візит Зеленського в США: планується підписання трьох документів про співробітництво в оборонній і космічній галузях

Візит президента в США запланований на кінець серпня

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в США планується підписати три двосторонні документи щодо оборонного партнерства, проектів у галузі досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці в космічній сфері, повідомляє Офіс президента.

27 серпня стан готовності до підписання цих документів, а також підготовку візиту Зеленського в США обговорили в Києві заступник керівника Офісу президента Роман Машовець, аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та інші представники посольства США в Україні.

Сторони обговорили шляхи підвищення ефективності та можливого збільшення групи американських радників у сфері безпеки й оборони, а також розширення сфери надання дорадчої допомоги. 

За словами Машовця, проєкти документів уже готові, водночас американська сторона підтвердила готовність їх підписати під час зустрічі президентів України та США.

Крім того, на зустрічі обмінялися думками щодо подальшого розвитку українсько-американської співпраці у сфері кібербезпеки.

Читайте також: Кабмін пропонує створити реєстр терористичних організацій

Перша зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена відбудеться 31 серпня у Вашингтоні. Чого чекати, а чого не варто від візиту Зеленського, читайте в статті Тетяни Силіної «Мертвий сезон: що Зеленський привезе від Байдена з Вашингтона».