UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підтвердив участь Фокіна в українській делегації у Мінську

Крім перших президента і прем'єра України, у складі делегації будуть і два «нових обличчя».

Президент Володимир Зеленський підтвердив участь першого прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна в Мінському процесі.

«Ми запросили Леоніда Макаровича (Кравчука). З ним працюватиме і пан Фокін, і наш віцепрем'єр Олексій Резніков, і пан Демченко (перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко), який тут знаходиться. Тобто, у нас досить потужна група. Я бачу зараз тільки зростання кількості переговорів і зустрічей», - підкреслив він на брифінгу 6 серпня.

Говорячи про призначення Кравчука головою делегації, гарант відзначив мудрість, досвідченість і освіченість першого президента України. За його словами, Кравчук користується авторитетом навіть на окупованій території.

Зеленський також подякував ексголові делегації, другому президенту України Леоніду Кучму за роботу, результати якої не завжди помітні громадськості, пише «Інтерфакс-Україна».

«Він дійсно втомився. Тут немає інших причин. Ми йому ще раз вдячні », - сказав він.

Читайте також: Стало відомо, чим Фокін буде займатися в ТКГ

Раніше Фокін особисто повідомив ЗМІ, що прийняв рішення увійти до складу української делегації у ТКГ, і працюватиме на переговорах по Донбасу.

Про його кандидатуру як учасника Мінського процесу вперше заявив Леонід Кравчук. 3 серпня голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував Вітольду Фокіну увійти до складу української делегації у Тристоронній контактній групі.