UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підписав закон про оборонні закупівлі: що зміниться для армії

Закон депутати прийняли 17 липня.

У середу, 12 серпня, Володимир Зеленський підписав закон "Про оборонні закупівлі", який парламент прийняв у липні поточного року. Про це повідомляє прес-служба ОП.

Документ визначає загальні правові основи планування, порядок формування обсягів і особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, говориться в повідомленні.

Закон також визначає порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю в галузі оборонних закупівель.

"Мета закону - визначення правових основ для забезпечення матеріально-технічних і наукових потреб сектора безпеки і оборони держави шляхом ефективного і прозорого здійснення оборонних закупівель з дотриманням заходів захисту національних інтересів", - пояснюють в прес-службі.

Раніше Зеленський відзначив важливість розробки нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки у відповідність до стандартів НАТО. 5 серпня президент змінив очільника Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України. Замість Василя Бурби керуватиме Кирило Буданов.

Голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков відзначав критерії для членства в НАТО: це реформи в секторі безпеки, судова реформа і протидія корупції.