UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський перерозподілив 6,8 мільярдів для Мінагрополітики

Глава України підписав закон про внесення змін до держбюджету на 2021 рік

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до додатка № 3 і № 4 до Закону України« Про Державний бюджет України на 2021 рік», чим встановив обсяги та шляхи фінансування Міністерства аграрної політики і продовольства. Про це повідомляє Офіс президента.

«У грудні 2020 року парламент призначив Романа Лещенко міністром аграрної політики і продовольства, а Кабінет Міністрів скасував рішення про приєднання Міністерства аграрної політики і продовольства до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Щоб забезпечити фінансування міністерства, закон, який підписав президент, вносить зміни до державного бюджету на 2021 рік і встановлює видатки Мінагрополітики в розмірі 6,8 млрд грн», - повідомили в ОП.

Для цього зменшуються витрати Мінекономіки на 6,4 млрд грн і Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів - на 434 млн грн. Крім того, Від Мінекономіки до Мінагрополітики перерозподіляються обсяги надання та повернення кредитів фермерським господарствам в сумі 50 млн грн.

«Такий перерозподіл коштів дозволить забезпечити діяльність Міністерства аграрної політики і продовольства України. Крім того, на 10 млн грн збільшено видатки Міністерству культури і інформаційної політики України за рахунок зменшення на відповідну суму видатків Державному агентству України з управління зоною відчуження », - йдеться в повідомленні.

Також Зеленський зобов'язав за місяць з дня набрання чинності закону забезпечити передачу будівлі за адресою: вулиця Хрещатик, 24 в Києві Міністерству аграрної політики і продовольства.

Раніше повідомлялося, що Рада прийняла за основу законопроект про виділення коштів Міністерству аграрної політики і продовольства.