UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський перебуває з візитом на півдні України

Одним із основних питань було водопостачання Дніпропетровської області.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 20 серпня, знаходиться у Дніпропетровській області, де провів нараду щодо обговорення питання забезпечення водою громад Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Так, у Дніпропетровській області низка громад відчувають дефіцит води після російського теракту та руйнування греблі Каховської ГЕС 6 червня 2023 року.

На разі уже запущені всі нитки магістральних водогонів на ділянках Інгулець – Південне водосховище, Марганець – Нікополь – Покров, Запоріжжя – Томаківка – Марганець. Цей проєкт має забезпечити водою 1,5 млн українців, насамперед жителів Нікополя, Марганця, Покрова, Апостолового та Зеленодольська.

Читайте також: В «Укргідроенерго» розповіли про втрати енергетики від знищення Каховської ГЕС минулого року

При цьому аби запобігти підвищенню тарифів на постачання води із державного бюджету виділять кошти для підтримки водопостачальних підприємств Нікополя, Марганця, Покрова, Кривого Рогу, Апостолового та Зеленодольська.

Також Зеленський повідомив про ухвалення рішення прискорити початок будівництва водогону з Нової Одеси до Миколаєва, щоб забезпечити водою і Миколаївську область, яка має труднощі із постачанням з 2022 року.