UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський озвучив підсумок тижня для оборонки

Україна може стати донором глобальної безпеки.

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що розпочався новий етап розвитку української оборонної промисловості, завдяки першому Форуму оборонних індустрій, який відбувся 30 вересня у Києві.

"Відбувся перший Форум оборонних індустрій. Дуже успішний. І він засвідчив глобальний інтерес до можливості працювати в Україні та з Україною у виробництві зброї та всього, що необхідно для реального захисту будь-якої вільної нації", - зазначив президент.

Він додав, що станом на сьогодні вже 38 компаній-учасниць, які представляють 19 країн світу увійшли в Альянс оборонних індустрій:  Сполучені Штати, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, наші балтійські друзі – Литва, Латвія та Естонія, а також це Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія. 

Читайте також: "Унікальні ринкові переваги" — Кулеба розповів, чому українська зброя буде затребувана у світі

Зеленський зауважив, що з компаніями-партнерами підписано 20 документів.

"Це домовленості про спільне виробництво, це обмін технологіями, це постачання компонентів. Виробництво порохів, виробництво боєприпасів. Це підготовка персоналу для нашої «оборонки». Окремо й дуже уважно розвиваємо українське виробництво дронів, наземних та морських автономних систем. Загалом у нашому Форумі оборонних індустрій – і це тільки перший такий Форум – взяли участь понад 250 компаній. Серед них – десятки українських компаній", - розповів президент.

Він додав, що Україна може стати донором глобальної безпеки, завдяки оборонній промисловості.

"Наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватися. Я дякую всім, чия робота – саме такі результати для України!".