UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський оцінив сигнал від Ватикану

Ватикан має важливу місію у питанні звільнення полонених.

Президент Володимир Зеленський прокоментував візит в Україну державного секретаря Ватикану - кардинала П'єтро Пароліна.
Зеленський зазначив що кардинал відвідав не лише Київ, побував у Львові, Бердичеві на Житомирщині та в Одесі.

"Я дякую за цей сигнал. Це сигнал підтримки України, українців, нашого прагнення жити у власній державі та справді жити мирно", - зазначив президент у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Зеленський: Ми всі розуміємо, що маємо закінчити війну якнайшвидше

Він також повідомив про те, що обговорили з кардиналом перспективи цього року, які можуть наблизити справедливий мир для України.
Президент висловив сподівання на те, щоб Ватикан був активним у захисті життя і допоміг реалізувати пункти Формули миру, які стосуються звільнення полонених.

Зеленський розповів про заплановану зустріч із новим прем'єр-міністром Естонії. Також голова офісу президента мав розмову з радником із питань національної безпеки віцепрезидентки США Камали Гарріс - Філом Гордоном.

"Саме на рівні віцепрезидентки Америка брала участь у першому Саміті миру, і важливо, щоб не зменшувалася динаміка нашої спільної роботи заради справедливого миру", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, президент Зеленський 23 липня провів Ставку, на якій обговорили необхідність всіма методами та всіма силами забезпечувати постійне ефективне ураження російських військ не оише на фронті, а по всій доступній глибині. Очікуються важливі рішення партнерів щодо цього питання.