UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський окреслив плани щодо ЄС та НАТО на цей рік

Урядовці вестимуть як публічну, так і непублічну роботу з партнерами.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про те, що досі тривають пошуки людей під завалами у Покровську, де ворог 6 січня завдав ракетного удару. Станом на сьогодні вже відомо про п'ятьох загиблих, серед них двоє дітей. Шестеро осіб поранено. Президент відзначив рятувальників ДСНС та поліцейських, які залучені до рятувальних робіт в Донецькій області.

Зеленський також повідомив про те, що провів нараду щодо планів на поточний рік, зокрема у відносинах з ЄС та НАТО.

Читайте також: Креативність ЗСУ дозволяє їм ефективно використовувати проти ворога те, що для НАТО вже є брухтом

"Наша комунікація, наші внутрішні зміни, кроки у відносинах, на які розраховуємо. Також і непублічна робота з партнерами. Чітко формулюємо завдання", - пояснив Зеленський.

Президент окреслив пріоритети: "повністю реалізувати рішення про відкриття переговорів, підготувати нашу переговорну рамку з Євросоюзом, також виробити таку систему відносин і комунікації з членами Альянсу, щоб кожна держава, кожен лідер на сто відсотків відчували, що разом з Україною НАТО стане значно сильнішим".

Раніше професор Єльського університету Тімоті Снайдер висловив думку, що майбутнє України в Європейському Союзі має зумовлюватись її опором, а не остаточною територіальною перемогою.

На думку Снайдера, люди повинні зрозуміти, що Україна може приєднатися і до Європейського Союзу, і до НАТО, перш ніж відвоюватиме кожен квадратний кілометр своєї території.