UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський очікує мотиваційного кроку від ЄС - про початок перемовин щодо членства

Українцям потрібен заряд для мотивації.

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що влада працює заради того, щоб уже цього року були відкриті переговори про членство України в ЄС.

Він зауважив, що початок переговорів із ЄС щодо членства матиме також і суттєвий практичний ефект тут і зараз – для всіх наших людей, для наших воїнів. 

"Мотивація – це теж зброя, і її також треба перезаряджати. Ми очікуємо цього потужного заряду для української мотивації – готовності з боку ЄС розпочати переговори з Україною, відповідного політичного рішення. Я дякую всім партнерам, які його наближають спільно з нами", - розповів президент у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Вступ України до НАТО під час війни неможливий, але її майбутнє в Альянсі – посол Німеччини

Президент також повідомив про спільні проєкти з Німеччиною та роботу українсько-німецького форуму, де представлені оборонна промисловість, енергетика, інфраструктура.

Готується і зустріч щодо Української формули миру на рівні радників та спеціальних представників.

"Скоро вже майже рік, як були представлені пункти Формули миру. І за цей рік зроблено багато – наша Формула миру поступово стає глобальною. Зараз Офіс та МЗС працюють над розширенням кола учасників зустрічі – вже розуміємо, що будуть представлені всі континенти", - сказав Зеленський.

Раніше високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що на непростому шляху України до Євросоюзу, країні потрібно буде провести ще багато реформ.