UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський обговорив з Меркель дії України щодо Донбасу

Сторони домовилися координувати зусилля щодо врегулювання ескалації конфлікту з РФ.

Президент України Володимир Зеленський обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель кроки, які здійснює Україна для врегулювання конфлікту на сході України. Про це повідомляє ввечері, 25 листопада, прес-служба Офісу президента.

"Співрозмовники погодилися з необхідністю координації зусиль міжнародної спільноти щодо локалізації загроз з боку РФ та збереження санкційної політики", - зазначається в повідомленні.

Сторони також наголосили на необхідності продовження роботи в Нормандському форматі.

На сайті глави німецького уряду повідомляється, що співрозмовники говорили про ситуацію з безпекою на українсько-російському кордоні та на сході України.

"Канцлер Меркель підкреслила свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та підкреслила, що замах на них не залишиться без наслідків", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Меркель шкодує, що до її виходу на пенсію Путін виявився нездатним приїхати на саміт Нормандської четвірки

Зеленський та Меркель домовилися продовжувати мирне врегулювання у «нормандському форматі» та виконання мінських домовленостей.

Зазначимо, раніше сьогодні Меркель також зустрілася з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. Під час спілкування з журналістами вона зазначила, що Європейський Союз має бути готовим запровадити додаткові санкції проти Росії, якщо ситуація на сході України чи на білорусько-польському кордоні загостриться.