UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський обговорив "Північний потік-2" зі співголовою німецької партії "Союз 90/Зелені"

Співрозмовники погодилися, що "Північний потік-2" - геополітичний, а не економічний проект.

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі співголовою німецької партії "Союз 90/Зелені" Робертом Габеком будівництво "Північного потоку-2". Про це інформує прес-служба Офісу президента.

Відзначається, що співрозмовники обговорили ризики, які може спричинити реалізація проекту "Північний потік - 2".

"Володимир Зеленський і Роберт Габек погодилися, що це саме геополітичний, а не економічний проект", - уточнюють в Офісі президента.

В ОП додають, що під час обговорення питань співпраці в сфері енергетики сторони висловили обопільну зацікавленість в реалізації спільних проектів в підтримку Європейського зеленого курсу, а також в рамках Енергетичного партнерства між Україною і Німеччиною.

Також під час зустрічі Зеленський розповів співрозмовникові про ситуацію в Донбасі і вітав рішення Габека здійснити поїздку на лінію розмежування на сході України.

"Високо ціную це ваше рішення. Ви зможете на власні очі побачити реальну картину російської агресії проти України. Сподіваюся, побачене вами на Донбасі сприятиме посиленню позиції вашої політичної сили на підтримку України", - заявив глава держави.

Габек позитивно оцінив зусилля України на шляху реалізації євроінтеграційного курсу і зазначив налаштованість його політичної сили на конструктивну взаємодію в цьому напрямку.

Читайте також: Кулеба пояснив, в чому небезпека "Північного потоку-2" для України

Раніше повідомлялося про те, що російське судно Fortuna відновило будівництво "Північного потоку-2". Fortuna буде працювати в водах Німеччини з 22 травня по 30 червня.