UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про медіа війну з Ахметовим та можливу кооперацію з Коломойським

Президент вважає, на зараз на нього здійснюється медіаатака.

На питання журналіста з приводу медіавійни між президентом Володимиром Зеленським та телеканалами, що належать Ренату Ахметову, а також можливими зв’язками з Ігорем Коломойським за для отримання можливої підтримки вже у ЗМІ на тлі розділення "Укрнафти", Зеленський відповів що зараз відбувається медіаатака на нього, а війни ніякої немає.

Про це він заявив під час пресмарафону, який зараз триває у Києві. 

"Розділення "Укрнафти" це складна судова справа. Мені свого часу про неї доповідав пан Коболєв… Всі говорили, що там є заборгованість НАК "Нафтогазу" перед "Укрнафтою", бо хтось зробив так, що Коломойський є партнером з державою в "Укрнафті". Питання розділення виникло давно й питання ще не вирішене. Всі мені казали, що є велика вірогідність, що компанії, що володіють акціями "Укрнафти" можуть виграти суд, тому що державна заборгованість була дуже велика, декілька мільярдів. У нас на сьогодні немає грошей в бюджеті платити будь-кому, включаючи й компанію Коломойського. Тому щодо союзу з Коломойським, ми з ним не проводимо ніяких розмов з цього приводу й не проводили дуже довгий час. Я думаю, два роки", - відповів Зеленський на частину питання.

Також Зеленський нагадав, що у нього не має власного медіамайданчика.

"У нас (президент та партія "Слуга народу", - Ред.) немає медіамайданчика... Сьогодні медіа ДТЕКу… я вважаю, оголосило боротьбу зі мною через один простий закон – деолігархізація. Всі розуміють, що коли ця медіавійна почалась, це не є якимось секретом, ми розуміємо що це реакція особисто Рената Ахметова. Він має розуміти, що у нас країна під назвою Україна, а не під назвою ДТЕК. Тому ключем від держави у нього немає.

Читайте також: Ахметов та держпереворот: президент розповів про внутрішні загрози України

Вся ця історія мені нагадує, вибачте за відвертість, сьогодні бізнесмена втягнули у конфлікт і він воює з державою. Я вважаю, що це велика помилка, так само як це робиться з депутатами у Верховній Раді України. Вибачте, але так не може бути, тому що партії у Ахметова та Авакова немає, а створювати з окремих депутатів інших партій за яких голосували люди… Не можна утворити симбіоз "Партії регіонів" й "Народного фронту" з інших депутатів, бо за них не голосували.

У мене не має медіа союзників, на жаль, я вважаю, що мій головний союзник народ України", - зазначив президент України.

Нагадаємо, що політична партія "Слуга народу" ігноруватиме ефіри на телеканалах "Україна" та "Україна 24", які належать Рінату Ахметову. Речниця політсили Юлія Палійчук.