UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав три варіанти розвитку ситуації для України після виборів у США

Він наголосив, що для українців це дуже чутлива тема. 

Для вступу України в НАТО та її майбутнього загалом вирішальне значення мають президентські вибори у США, які відбудуться вже наступного місяця, зауважив український президент Володимир Зеленський. Він сказав, що досі невідомо, що нашій країні запропонують після них, але Київ вбачає три різні шляхи вперед. 

Перший шлях — продовження підтримки нашої країни союзниками, які все ще бояться деяких ризиків, розповів він під час інтерв'ю Financial Times. Другий шлях — поліпшення ситуації залежно від того, хто здобуде перемогу, а третій — її погіршення. 

"Чи буде це більш позитивно? Або менш позитивно? Чесно кажучи, я не знаю. І це дуже чутливо для нашого народу", — заявив Зеленський.

Читайте також: Відкоркуємо шампанське, якщо Трамп виграє вибори ‒ Орбан

Цього року участь у виборах президента США беруть демократка Камала Гарріс та республіканець Дональд Трамп. Їх позиції щодо України різняться. Поки представниця "синіх" обіцяє "зважити" важливість членства нашої країни в НАТО, кандидат від "червоних" критикує військову допомогу Силам оборони та обіцяє швидко закінчити війну у випадку його обрання, щоправда, невідомо, на яких для України умовах. Тим часом останні опитування свідчать, що Гарріс і Трамп ідуть майже нарівні, чіткого лідера немає. Соціологи вважають, що ситуація залишатиметься невизначеною до дня голосування.