UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав наступні кроки після передачі танків Україні

Далі все залежить від швидкості реалізації ухвалених рішень.

Президент Володимир Зеленький подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу та президенту США Джо Байдену за ухвалені рішення щодо танків для України. Пр це він наголосив у вечірньому відеозверненні. 

За словами Зеленського, наступними кроками має стати швидкість тренування українських військових і швидкість постачання танків в Україну та обсяг танкової підтримки.

"Ключове тепер – швидкість та обсяг. Швидкість тренування наших військових і швидкість постачання танків в Україну та обсяг танкової підтримки.

Читайте також: Польща та Британія відреагували на рішення Німеччини надати Україні танки Leopard 2

Ми маємо сформувати такий танковий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметься. Ми можемо це зробити. Разом – так само, як ухвалюємо рішення сьогодні", - зазначив президент.

Він також розповів про розмову з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом і прогрес по інших напрямках оборони і співпраці.

"Маємо відкрити постачання також далекобійних ракет для України. Ми маємо розширювати нашу співпрацю і в артилерії, маємо вийти на постачання літаків,  і це мрія, і це задача. Чим більше обороонної підтримки наші герої отримають на фронті, тим швидше закінчиться агресія Росії і тим надійнішими будуть гарантії безпеки для України усіх наших партнерів після війни. Держава-терорист має програти. Право на життя людей має бути захищене".

Зазначимо, США передадуть 31 танк Abrams M1. Джо Бйден підтвердив, що наші захисники отримають два батальйони німецьких основних бойових танків Leopard 2 від держав Європи, ймовірно, маючи на увазі 80 одиниць цієї техніки.