UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав держави, які підписали заяви про підтримку України на шляху в ЄС і НАТО

Глава України подякував і деяким державам, які поки не підтвердили таку підтримку в документах.

У суботу, 1 липня, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали в Києві спільну декларацію про підтримку нашої держави на шляху до членства в Європейському Союзі та НАТО. Глава нашої країни у вечірньому зверненні назвав ще 20 країн, які вже затвердили подібні заяви.

За його даними, це Бельгія, Данія, Естонія, Італія, Ісландія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція. 

"Я дякую всім вам! Вдячний і тим державам, із якими в нас поки немає подібних спільних підписаних заяв та декларацій, але які абсолютно чітко підтримують Україну на шляху в НАТО, а отже, підтримують наближення реального миру в усій Європі", – додав Зеленський.

Читайте також: Не повторюйте помилку Меркель! — Кулеба звернувся до німецьких політиків

Україна хоче отримати запрошення розпочати процес вступу до НАТО на саміті Альянсу наступного місяця, і президент Володимир Зеленський не буде присутнім на зустрічі, якщо лідери не проявлять "мужності", заявив раніше заступник керівника ОП Ігор Жовква.