UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський навідався в командний пункт оборонців Часового Яру

Зокрема, особисто вручив "Золоту зірку" героя одному із військових. 

Під час поїздки в Донецьку область 19 квітня президент України Володимир Зеленський, окрім Слов’янська, відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, повідомила пресслужба президента.

Під час поїздки до однієї із найгарячіших точок фронту станом на зараз Зеленському на місці доповіли про  ситуацію в зоні відповідальності 41-ї ОМБр, бойові завдання та взаємодію із сусідніми підрозділами. 

У свою чергу президент поспілкувався із військовими та відзначив їх нагородами. Зокрема звання Героя України та орден «Золота Зірка» були присвоєні та вручені сержанту Сергію Гвоздю, який воює у лавах ЗСУ з першого дня повномасштабного вторгнення.

«Мені приємно бути тут, побачити вас, подякувати й нагородити особисто. Ви на одному з найгарячіших, а можливо, і на найгарячішому напрямку боїв за нашу державу сьогодні. Дякую за те, що боретеся за Україну, за український Донбас. Вдячний тим вашим побратимам, яких, на жаль, із нами вже немає, але вони назавжди в пам’яті», – сказав Зеленський.

Читайте також: Чому Росія намагається захопити Часів Яр? — Reuters

Нагадаємо, російські військові досягли східної околиці українського міста Часів Яр, яке, як зазначив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, РФ хоче захопити до 9 травня. Ситуація там погіршилася. Якщо росіяни окупують його, то зможуть розпочати наступи на "міста-фортеці" — Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку