UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський на прикладі розмови з італійським прем'єром дав зрозуміти, що Україні потрібні не слова, а дії

А дії - це санкції, які нам обіцяли, але досі не ввели. 

Президент України Володимир Зеленський дав запит на переговори з італійським прем'єром Маріо Драгі, проте через потужні обстріли в різних куточках України телефонна розмова не відбулася. Після цього Драгі заявив, нібито український президент "ховається десь у Києві". Про це повідомляє "Інтерфакс", даючи посилання на допис з Твіттера італійського прем'єра, який, як зазначає сама соцмережа, був видалений. 

На це глава держави відповів, сказавши, що наступного разу "спробує зсунути графік війни". 

"Сьогодні о 10:30 на підступах до Чернігова, Гостомеля та Мелітополя були тяжкі бої. Гинули люди. Наступного разу я спробую зрушити графік війни, щоб поговорити з прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі у конкретний час. А Україна тим часом продовжує виборювати своїх людей", - написав Зеленський на своїй сторінці у Твіттер. 

Читайте також: Російське вторгнення до України: Київ починає збір доказів воєнних злочинів росіян

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до президента країни-агресора Росії Владіміра Путіна, війська якої продовжують атакувати нашу незалежну державу, сісти за стіл переговорів. До цього він вже заявляв, що Росія, яка сама ж розпочала воєнні дії проти нашої країни, рано чи пізно повинна буде говорити з нами про те, як закінчити війну. Він розповів, що наразі РФ не розуміє, в яких районах діяти: загарбницькі війська стріляють і по цивільних, і по військових. А от українці демонструють справжній героїзм, ворога вдалося зупинити у більшості напрямків, але в деяких місцях бої ще тривають.