UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський і Дуда обговорили поставки газу в обхід ПП-2

Президенти обговорили низку питань у телефонному режимі.

Президенти України та Польщі обговорили у телефонному режимі увечері, 8 листопада, питання газової безпеки та ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні.

Як інформує прес-служба українського президента, сторони оцінили загрози безпеці, які представляє проект "Північного потоку-2", та погодили кроки щодо подальшої протидії проекту.

Глави держав приділили особливу увагу перспективним проектам співробітництва в енергетичній сфері, зокрема щодо налагодження альтернативних шляхів постачання газу.

Також Зеленський та Дуда обговорили умови в'їзду українців до Польщі в умовах пандемії. Зеленський висловив сподівання, що Польща не запроваджуватиме додаткових обмежень. Також президенти обговорили питання щодо збільшення квоти дозволів для українських автомобільних перевізників.

Читайте також: Багата Північ відреагувала на вторгнення в Україну будівництвом «Північного потоку – 2» — Дуда

Раніше повідомлялося про те, що Україну виключать із "зеленого списку" країн ЄС. Якщо Україну все ж таки виключать із "зеленої зони", то всі країни-члени ЄС тепер самостійно прийматимуть рішення про те, чи пускатимуть туристів з нашої країни, а якщо так, то на яких умовах. Саме собою рішення не означатиме зміни правил перетину кордону.