UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський і Блінкен зустрінуться 6 травня: ZN.UA оприлюднило програму візиту держсекретаря США до України

Зараз активно вишукується можливість для спілкування сторін тет-а-тет.

Офіс президента України підтвердив інформацію ZN.UA про дату та час зустрічі президента України Володимира Зеленського і державного секретаря США Ентоні Блінкена.

«6 травня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського та Державного секретаря США Ентоні Блінкена», - зазначили на Банковій.

Як і повідомляло ZN.UA, зустріч відбудеться об 11:30 і триватиме близько години. За підсумками зустрічі, о 12:30, Зеленський та Блінкен дадуть пресконференцію для ЗМІ.

Згідно з програмою візиту, яка є в розпорядженні ZN.UA, перша зустріч головного американського дипломата, запланована на 9:30 ранку, – з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Після півгодинних переговорів вони пройдуть до Меморіальної стіни біля Михайлівського собору, щоб вшанувати пам'ять захисників України, полеглих під час російської агресії.

Попрощавшись об 10:10 з Кулебою, Блінкен відправиться на зустріч із прем'єр-міністром України Денисом Шмигаль, заплановану на 10:35.

Зустріч з президентом Володимиром Зеленським планується об 11:30 і триватиме близько години. За інформацією ZN.UA, зараз активно вишукується можливість і для спілкування Блінкена із Зеленським тет-а-тет. Їхня спільна пресконференція запланована на 12:40.

Запланований на 14:15 круглий стіл з представниками українського громадянського суспільства відбудеться у віртуальному режимі. Як і зустріч о 15:15 зі співробітниками посольства США в Україні.

Після запланованих на 15:50 інтерв'ю представникам ЗМІ держсекретар Блінкен вирушить до аеропорту.

Читайте також: Кулеба назвав головні теми, які планує обговорити з Блінкеном

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибуде до України у середу, 5 травня, після 23:00. Разом із головою Держдепартаменту Київ відвідає і його заступниця з політичних питань Вікторія Нуланд, добре відома в Україні. За інформацією ZN.UA, зустріч з нею вже запитували і п’ятий президент України Петро Порошенко, і міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков.