UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський доручив винести питання реформування "Укроборонпрому" на РНБО

Реформу концерну обговорять в лютому.

Президент України Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову винести на розгляд РНБО питання реформування ДК «Укроборонпром» вже в лютому. Про це повідомила прес-служба Офісу президента у четвер, 28 січня.

«Маємо структурно перебудувати державний оборонно-промисловий комплекс. Необхідно ввести сучасну модель корпоративного управління на підприємствах «Укроборонпрому», - заявив Зеленський.

В Офісі президента додали, що генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв представив дорожню карту реформування «Укроборонпрому» і доповів про перші результати підготовки до трансформації концерну в сучасні холдинги з ефективною системою корпоративного управління.

Зеленський також підтримав пропозицію про збільшення частки підприємств «Укроборонпрому» в державне оборонне замовлення при погодженні та затвердженні цього документа на 2021, розповіли в ОПУ.

Читайте також: Замість «Укроборонпрому» створять два холдинги - гендиректор

Відзначимо, Фонду держмайна для подальшої приватизації буде передано 18 об'єктів Укроборонпрому, ще один об'єкт ( "Українська авіаційна транспортна компанія") - передадуть в Міноборони.

Загальна вартість активів цих об'єктів станом на 1 липня 2020 року - 280,6 млн грн. При цьому за перше півріччя 2020 року підприємства отримали збитки на суму 14,9 млн грн.