UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: чекаємо на реакцію Великої Британії на російські псевдореферендуми

Ліз Трасс запевнила, що не визнає спроб Росії анексувати українські території.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс запевнила, що Велика Британія ніколи не визнає спроб Росії анексувати території України. Про це глава британського уряду заявила після телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським.

"Прем'єр-міністр ясно дала зрозуміти, що Велика Британія ніколи не визнає спроби Росії анексувати суверенну територію", - заявив представник Даунінг-стріт, додавши, що Ліз Трасс нагадала українському лідеру про свою непохитну підтримку після російської агресії.

Після телефонної розмови з прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс президент України Володимир Зеленський опублікував у Twitter запис, у якому наголосив, що Велика Британія підтримувала Україну від початку російського вторгнення. Він додав, що Україна очікує аналогічного ставлення до псевдореферендуму. "Ми очікуємо, що лондонське керівництво відреагує і на фальшиві російські референдуми. Оборонна та фінансова допомога мають бути підкріплені реакцією", - наголосив Зеленський.

«Закликаємо членів міжнародної спільноти не визнавати законність цих псевдореферендумів та їхніх «результатів», які жодним чином не можуть відображати волю мешканців цих регіонів, які часто змушені брати участь у голосуванні», — йдеться в повідомленні  міністерства закордонних справ Польщі та у соціальних мережах.

У ньому вказувалося, що дії Російської Федерації, яка є постійним членом Ради Безпеки ООН, порушують основні принципи міжнародного права, закріплені у Статуті ООН.