UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський бачить Україну учасником саміту НАТО у 2022 році

Президент також розраховує на отримання від Альянсу чітких термінів вступу України до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський в рамках конференції послів України у резиденції "Синьогора" заявив, що Україна розраховує на участь у саміті країн-учасниць НАТО в 2022 році, який відбудеться у столиці Іспанії Мадриді, повідомляє Інтерфакс.

Глава української держави назвав мету України – отримання точних, конкретних термінів щодо вступу країни до складу Альянсу.

“Щодо членства в Альянсі… Ми вважаємо, принаймні, ми ставимо таке завдання і проговорювали участь України в саміті у Мадриді з генеральним секретарем та за лаштунками, скажімо так, враховуючи окремі відносини, з деякими лідерами. Для нас найголовніша подія, щоб ми там були, у тому чи іншому вигляді, а також щоб у 2022 році у нас був конкретний проєкт, конкретна перспектива, конкретика саме з датою: коли або протягом якогось терміну, знову ж таки, конкретно нас бачать рівноправним членом Альянсу", - сказав Зеленський

Міністерство закордонних справ РФ показало проект договорів між Росією із США та НАТО про взаємні гарантії безпеки. В умовах угоди Москва наполягає на тому, щоб НАТО зобов'язалася виключити розширення та вступ України.

Читайте також: У Міноборони України прокоментували слова Путіна щодо інтеграції України та НАТО

Заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив про те, що Росія "не бачить необхідності" участі України в переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки - умовах, які Москва виставила Вашингтону та Брюсселю.