UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський анонсував контакт Єрмака з адміністрацією Путіна

Коли саме це відбудеться - невідомо. 

Найближчим часом повинна відбутися телефонна розмова між головою ОПУ Андрієм Єрмаком та представниками адміністрації Владіміра Путіна. Про це під час свого другого пресмарафону розповів президент Володимир Зеленський. 

"Я, до речі, щодня розмовляю з лідерами різними. Вчора був Шарль Мішель, Ангела Меркель, і вони хочуть, щоб ми почали разом із ними спілкуватися з РФ, обов'язково буде дзвінок. Вони хочуть контакту нашої адміністрації та адміністрації Росії. Я думаю, що найближчим часом Єрмак із ними контактуватиме. Ми абсолютно не проти", - сказав Зеленський. 

Читайте також: Кулеба: «Росія своїми діями добиває нормандський формат та не зацікавлена в його розвитку»

Нагадаємо, 8 листопада голова МЗС Росії заявив: Москва відмовилася від пропозиції Франції провести міністерську зустріч нормандської четвірки 11 листопада, оскільки не отримала відповіді на свій варіант проєкту підсумкового документа, в якому врегулювання на Донбасі пропонується на умовах Кремля.

У МЗС Франції відповіли: і Париж, і Берлін відповіли на пропозиції Росії і приводів затягувати зустріч немає.

Кремль вирішив позбутися «обмежень» нормандського формату, що став непотрібним, а мінський – поставити на паузу. Звідси логіка всіх тих подій, які відбувалися останніми місяцями на Донбасі та навколо нього. Докладніше читайте у статті Сергія Гармаша "Кремль утомився: все, що потрібно знати про нинішню ситуацію на Донбасі та дії Росії" у ZN.UA.