UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завтра Шмигаль має відзвітувати у Раді про ситуацію в країні з коронавірусом

Зокрема, він має повідомити про бачення виходу із карантину

У вівторок, 17 листопада, у Верховній Раді має виступити прем’єр-міністр Денис Шмигаль та відзвітувати щодо ситуації з коронавірусом. З такою пропозицією під час погоджувальної ради фракцій та груп виступила віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, повідомила пресслужба Верховної Ради.

“Віцеспікер звернула увагу на неготовність медичної системи до другої хвилі коронавірусу, що наростає і запропонувала запросити і заслухати завтра, 17 листопада, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Шмигаль має розповісти про своє бачення виходу з карантину, особливо, “карантину вихідного дня”. Він також має відзвітувати про стан виконання постанови Верховної Ради “Про заходи щодо протидії та поширенню конронавірусу та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії”.

Читайте також: Люди у віці від 50 до 59 років хворіють на коронавірус найчастіше – РНБО

Нагадаємо, станом на 16 листопада, в Україні виявили 545 689 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, за останню добу коронавірус виявили у 9832 пацієнтів. За добу захворіло 354 дитини і 360 медпрацівників. Протягом неділі також госпіталізували 1100 осіб, 94 людини померли від ускладнень, 2 753 - одужали. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в м. Київ (879), Дніпропетровській (847), Запорізькій (807), Київській (648) і Одеській (633) областях.

Крім того, з 14 по 30 листопада в Україні діє "карантин вихідного дня". Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про те, що на сьогодні карантин вихідного дня є єдиним методом уникнення повного локдауну.

При цьому десять міст України відмовилися від "карантину вихідного дня", ще один готує позов до суду. Так, від локдауна на вихідних відмовилися в Тернополі, Дніпрі, Черкасах, Краматорську, Рівному, Одесі, Слов'янську, Івано-Франківську та Житомирі. У Львові щоб не вводити локдаун, суботу та неділю зробили робочими. А Луцька міська рада готує позов до Київського окружного адмінсуду, щоб скасувати карантин "вихідного дня".