UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затриманого за підозрою у розкраданні екс-мера Житомира відпустили з СІЗО

Георгій Буравков, якого підозрюють у заподіянні шкоди Нацбанку України на суму понад 20 млн грн, провів у слідчому ізоляторі близько двох діб.

Екс-мера Житомира Георгія Буравкова 8 серпня відпустили з Богунського СІЗО. Він був затриманий 5 серпня і пробув у слідчому ізоляторі близько двох діб.

Інформацію про звільнення Буравкова підтвердив син екс-мера Михайло виданню Житомир.info. Чи обрано йому який-небудь інша запобіжний захід, не повідомляється.

Нагадаємо, Георгія Буравкова затримали за підозрою у розкраданні понад 20 млн гривень у держави.

Згідно з даними прокуратури, підозрюваний здійснив відчуження майна, під заставу якого два підприємства, фактичним власником яких він був, отримали кредити ЄБРР.

Гарантією повернення даних кредитів виступала держава. Таким чином, державі в особі Нацбанку України, який повернув заборгованість ЄБРР, було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

Буравков займав постаду мера Житомира з 2002 по 2006 роки.

Вперше справу проти Буравкова було відкрито ще у 2006 році. Кілька років він офіційно перебував у розшуку, але в 2010 році повернувся до Житомира. Екс-мер говорив про те, що питання кредитів суто господарське і його повинні розглядати господарські суди. !zn

Читайте також:

Засуджений екс-мер Ніжина намагався втекти на електричці

Колишнього мера Миколаєва засудили до 5 років в'язниці за шахрайство

Мер Феодосії Олександр Бартенєв помер після замаху

Ректор Податкової академії Петро Мельник поміщений під домашній арешт