UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затримання Медведчука: в ОП розповіли, що буде далі

Зараз оцінити його обмінний потенціал важко. 

Радник голови ОП Олексій Арестович припускає, що після рішення суду щодо кума російського президента та одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука його подальшу долю буде визначати президент України Володимир Зеленський. Про це Арестович розповів під час телемарафону. 

"Думаю, що вирішуватиме усе президент України, ну суд спершу, а потім президент, якщо його (Медведчука - ред.) засудять. Тому що президент єдиний, хто може ухвалити рішення про його обмін, наприклад, на українських військовополонених", - розповів Арестович.

Він додав, що спершу Медведчук повинен дати покази. Наша сторона матиме змогу дізнатися про те, як Росія готувалася до війни проти України. 

Зараз, продовжує Арестович, оцінити обмінний потенціал політика складно.

"З одного боку, він є кумом Путіна, а з іншого - Путін може бути на нього дуже злий за ті 5 мільярдів і ті роки зусиль, які пішли в нікуди", - резюмував Арестович. 

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти Медведчука та ще 200 людей з Росії

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання СБУ кума Владіміра Путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Згодом у зверненні президент запропонував Росії обміняти його на українських громадян, які перебувають у полоні. Також Зеленський заявив про необхідність судити Медведчука "за правилами воєнного часу".

У МВС вважають оптимальним обмін політика на інформацію про фінансування "п’ятої колони". Щоправда, там не певні, чи цього обміну захоче сам Медведчук. Та після такої пропозиції у Москві перейшли до погроз українській владі, назвавши історію з кумом Путіна "британською схемою".