UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступника начальника фіскальної служби Сумщини затримали на хабарі

За 60 тисяч гривень чиновник обіцяв не вказувати фінансові правопорушення, виявлені під час перевірки.

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з Генеральною прокуратурою викрили на хабарі заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Сумській області. Як повідомляє прес-центр СБУ, чиновник разом з головним ревізором-інспектором управління вимагали 60 тисяч гривень від підприємця.

Повідомляється, що за цю суму зловмисники обіцяли не вказувати фінансові правопорушення, виявлені в ході проведення податкової перевірки. Співробітники СБУ затримали чиновників на робочому місці під час отримання усієї суми хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Зараз податківцям повідомили про підозру у вчиненні злочину і затримали згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу.

У травні співробітники СБУ затримали оперуповноваженого Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області під час отримання хабара. За даними слідства, майор ГФС обклав місцевого підприємця "даниною" й отримував від нього щомісяця талони на 500 літрів бензину вартістю близько 16 тисяч гривень. За хабар податківець обіцяв не притягувати його до кримінальної відповідальності через порушення норм податкового законодавства.