UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник голови ОПУ Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків – ЗМІ

В ОПУ кажуть, що Татаров це зробив "для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань" ситуації, яка склалася навколо його персони.

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров, якого підозрюють у причетності до махінацій з квартирами Нацгвардії,  написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків. Про це повідомив радник голови ОПУ Михайло Подоляк у коментарі “Українській правді”. 

"У зв'язку з істотним суспільним резонансом і для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань, заступник глави ОПУ Олег Татаров написав заяву на ім'я безпосереднього керівника про тимчасове призупинення виконання його службових обов'язків і передачу цих обов'язків іншу посадову особу", - зазначив Татаров.

Минулого тижня Національне антикорупційне бюро повідомило про те, що оголосило підозру Олегу Татарову. Водночас у коментарі ZN.UA директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що у заступника голови Офісу президента зараз немає адвокатського імунітету, тому підозру щодо нього можна було підписувати.

Однак представників НАБУ не пустили в ОПУ для того, аби особисто вручити Татарову підозру. В Офісі президента заявили, що прохання правоохоронців нібито було незаконним. У понеділок, 21 грудня, Татаров у супроводі адвокатів сам пішов до НАБУ.

Слідство підозрює заступника голови ОПУ в тому, що він причетний до надання хабара за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Нацгвардії. Зокрема, через надання неправомірної вигоди замдиректора експертно-криміналістичного центру занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів в більш ніж 11 раз.

Читайте також: Татаров уникає особистого вручення підозри від НАБУ, але вже офіційно її отримав - ЗМІ

На початку грудня журналіст Юрій Бутусов заявив про те, що ексдепутат Верховної Ради та керівник "Укрбуду" Максим Микитась, який також фігурує в цій справі, дав свідчення проти Олега Татарова.

Також за даними журналіста, НАБУ підготувало підозру Татарову, проте суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак нібито заблокував вручення повідомлення про підозру. Зі свого боку, в ВАКС заявили про те, що вони не отримували клопотання про надання дозволу на затримання заступника голови ОПУ.

Детальніше про те, які пласти топ-корупції можуть бути розкриті справою по колишнього народного депутата Микитася, а також навіщо ОПУ покриває Олега Татарова читайте в інтерв'ю директора НАБУ Артема Ситника, з яким для ZN.UA поспілкувалася Інна Ведернікова.