UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник голови Мінекономіки Корж подав у відставку і має намір повернутися в бізнес

З уряду йде все більше прийшли з бізнесу чиновників.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Руслан Корж прийняв рішення піти із займаної посади у міністерстві і "повернутися в реальний бізнес", йдеться в повідомленні прес-служби МЕРТ в середу, 20 січня.

Разом з тим, зазначив Корж, незважаючи на рішення залишити роботу в міністерстві, він готовий продовжити співпрацю з державою. Зокрема, він допускає, що міг би стати керівником якого потрапити у кадри промислового держпідприємства.

"Вважаю, що мій досвід та ідеї, напрацьовані за цей рік, можуть стати в нагоді в реформі управління державними підприємствами. Зокрема, я розглядаю можливість прийняти участь в конкурсі на управління одним з державних промислових підприємств або продовжити роботу в наглядових радах наших найбільших держкомпаній" - заявив Корж.

Корж обіймав свою посаду заступника голови МЕРТ з 4 лютого 2015 року. У міністерстві він відповідав за промислову політику та управління державною власністю, а також за військово-промисловий комплекс.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський 11 січня підписав наказ про звільнення Володимира Шульмейстера з посади першого заступника міністра інфраструктури. Сам Пивоварський також очікує на рішення Верховної Ради щодо своєї відставки за власним бажанням.

Раніше президент Петро Порошенко впевнений у тому, що Кабміну потрібна перезавантаження, оскільки "не всі міністри сьогодні виправдовують і відповідають тим критеріям, які чекає від них українське суспільство".