UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заставу за Розенблата внесла його родина

Народний депутат наполягає на виконанні постанови суду щодо нього майже у повному обсязі.

Народний депутат України Борислав Розенблат розповів про те, що заставу в розмірі семи мільйонів гривень за нього внесла його родина.

"Це зробила моя родина", - пояснив Розенблат журналістам "Української правди".

На своїй сторінці в Facebook він також написав, що виконав усі вимоги постанови Солом'янського районного суду щодо нього, крім однієї – не здав закордонний паспорт, оскільки документ належить іншій людині.

"Сьогодні о 9:00 команда моїх адвокатів звернулася до Солом'янського районного суду столиці з проханням роз'яснити: як на мене могли покласти обов'язок здати закордонний паспорт іншої людини. Повторюю – не мій паспорт, а паспорт іншої людини! Прокуратура, захопившись піаром, навіть не читає "макулатуру", яку дає на підпис судді. А суд чомусь вірить їй на слово. Але тоді чиї матеріали розглядалися, якщо фактично там вказана інша особа? Особисто я виконав усі вимоги ухвали, окрім цієї", - написав народний депутат.

Розенблат розпівів про те, що за годину прокуратура виправила помилку та повернула документи до суду.

"Прокуратура, дізнавшись про цю обставину, в ручному режимі швидко побігла виправляти описку і за одну годину опинилась в суді, бо розуміють, що піар є піар, а от працювати треба згідно закону. Але хочу зауважити, що виправити можливо кому, чи літеру в слові, але аж ніяк не окремий процесуальний обов'язок. Таке виправлення прирівнюється до розгляду окремого запобіжного заходу, а це велика процедура", - пояснив він.

Розенблат додав, що звертатиметься до Європейського суду з прав людини и вважає, що ця похибка "буде достатньою підставою". Крім того, він подав у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокуратури скаргу на дії прокурора Володимира Кривенко.

"А ще – усім діям прокурорів, сатиричним речам, проголошеним фальцетом і жбурлянням кодексів на стіл, розголошенню матеріалів досудового слідства і цитуванню поезії - дасть оцінку кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокуратури . Відповідна скарга на дії прокурора Кривенко В. вже мною підписана", - додав політик.

11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт.

13 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко вручив Розенблату та Полякову повідомлення про підозру у скоєнні злочинів.

Минулого місяця детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата при отриманні хабара.

200 тисяч доларів, за наявними даними, призначались самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову за розробку та забезпечення прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення права на видобуток бурштину фірми з ОАЕ.