UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засідання суду щодо міри запобіжного заходу для Омеляна відбудеться 14 вересня

Міністра інфраструктури України підозрюють у незаконному збагаченні.

Засідання Солом'янського районного суду Києва щодо обрання міри запобіжного заходу міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну відбудеться у п'ятницю, 14 вересня. Засідання розпочнеться о 10 годині ранку. Про це повідомила прес-служба суду на своїй сторінці у Facebook.

"14 вересня 2018 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні суду за адресою: м. Київ, Вознесенський узвіз, 10-Б відбудеться судове засідання з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури України", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі додали, що автоматизована система документообігу розподілила та передала відповідне клопотання в провадження судді Ганни Сергієнко.

Читайте також: Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження проти міністра юстиції

Нагадаємо, вранці детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили Омеляну про підозру у незаконному збагаченні та недекларуванні. За даними слідства, чиновник з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як видатки склали лише за період з 2008 року по квітень 2015 року щонайменше 3,45 млн гривень. При цьому стало відомо, що в суді НАБУ та САП вимагатимуть для Омеляна запобіжний захід у вигляді застави в 5 мільйонів гривень.

Своєю чергою, міністр інфраструктури пов'язує підозру у незаконному збагаченні з проведеними ним реформами, виборами, які починаються та справою екс-депутата Миколи Мартиненка.