UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засідання РНБО щодо синхронізації санкцій проти РФ відбудеться 2 травня - ЗМІ

Засідання, на якому мають затвердити санкції проти Росії, переносилося вже кілька разів.

Засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), на якому будуть розглянуті пропозиції щодо синхронізації санкцій проти Росії з США та європейськими країнами, перенесли на 2 травня, повідомляє "Громадське" з посиланням на дані членів Ради. Введення нових санкцій проти РФ анонсував президент Петро Порошенко.

"Я звернувся у відповідні відомства, для підготовки пропозицій. Щоб РНБО підготувала необхідний пакет обмежувальних заходів проти Росії", - заявив президент 12 квітня на Київському безпековому форумі.

Відзначимо, що засідання РНБО, на якому мають затвердити санкції проти Росії, переносилося вже кілька разів. Серед причин, зокрема, зазначалося, що Кабінет міністрів не направив свої пропозиції Раді.

Нагадаємо, що 6 квітня США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників , а також 12 державних та приватних компаній. У той же день Петро Порошенко повідомив про те, що Україна синхронізує санкції зі Сполученими Штатами Америки.

"Вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, за чіткого лідерства Вашингтону і на основі потужної трансатлантичної єдності та спільних цінностей", - заявив президент.