UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зарано робити припущення, хто причетний до пошкодження "Північних потоків" — Остін

Варто дочекатися результатів розслідування, яке досі не почалося. 

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що наразі надто рано робити припущення щодо того, хто винен в пошкодженнях російських газопроводів "Північний потік-1/2". Його слова цитує агентство Reuters

Глава Міноборони Данії сказав Остіну, що "мине кілька днів, перш ніж він зможе залучити потрібну команду, щоб оглянути місця події і спробувати якнайкраще визначити, що сталося".

"Відверто кажучи, поки не буде проведено повне розслідування, ніхто не зможе точно визначити, що сталося… Доки ми не отримаємо додаткової інформації або не зможемо провести подальший аналіз, ми не робитимемо припущень про те, хто міг бути відповідальним за те, що сталося", - пояснив глава Міноборони США. 

Читайте також: «Все вказує на те, що це диверсія»: НАТО відреагувало на аварії на газопроводах «Північний потік»  

Нагадаємо, газопроводи "Північний потік-1" і "Північний потік-2" можуть уже ніколи не запрацювати після аварій, які сталися там, повідомили в службі безпеки ФРН. Фахівці стверджують, що якщо трубопроводи не відремонтувати швидко, в них потрапить багато солоної води, яка викличе корозію та унеможливить подальшу експлуатацію.