UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заплановане на 12 жовтня засідання у форматі “Рамштайн” відклали, визначається нова дата — ЗМІ

Байден скасував візит до Німеччини через ураган у США.

Засідання Контактної групи з питань оборони України, заплановане на суботу, 12 жовтня, відклали. Наразі визначається нова дата, повідомляє “Радіо Свобода”, посилаючись на джерела в штаб-квартирі НАТО.

Читайте також: Шольц прокоментував відмову Байдена прилетіли у Німеччину

У суботу засідання в форматі “Рамштайн” уперше мало відбутися на рівні лідерів, участь у зустрічі повинні були взяти, зокрема, президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Олаф Шольц. 

Засідання мало стати сигналом підтримки для Києва. Також Україна під час цієї зустрічі мала представити союзникам “план перемоги”

Однак Байден скасував поїздку до Німеччини через ураган, який наближається до Флориди. Ураган "Мілтон" може стати одним із найбільш руйнівних в історії. Очікується, що потужні вітри, небезпечні штормові хвилі та інтенсивні опади охоплять східне узбережжя США, що може призвести до значних руйнувань та пошкоджень.

Раніше речниця Пентагону Сабріна Сінгх також повідомляла, що розглядається можливість перенесення зустрічі Контактної групи з питань оборони України. Втім, за її словами, остаточного рішення поки немає.

"Ми лише почали це з'ясовувати. Коли з’являться нові деталі, ми їх оголосимо”, - додала вона.

Читайте також: Блінкен слідом за Байденом скасував свій візит на "Рамштайн" до Німеччини

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році США зібрали країни-однодумці, створивши групу, яка зараз налічує близько 50 учасників. Країни Контактної групи з питань оборони України регулярно зустрічаються, щоб обговорити та узгодити запити Києва на озброєння.