UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заморожене майно та заборона на в'їзд - Латвія ввела обмеження для росіян

Під арештом майже 50 об'єктів нерухомості громадян РФ.

Слідом за іншими країнами Альянсу, Латвія впроваджує персональні санкції проти громадян РФ, які підтримали військову агресію Росії проти України, а також заблокувала майно, що належить російським громадянам. Про рішення уряду заявив міністр юстиції Латвії Яніс Борданс, пише Главком з посиланням на РБВ.

Загальна сума заморожених в Латвії російських активів складає понад 100 млн євро. І ця оцінка ще не включає 66 автомобілів осіб, які потрапили під санкції. Їх загальна вартість оцінюється в декілька мільйонів євро. На даний момент, під персональні обмеження попадають лише 49 об'єктів нерухомості.

«Як очікується, кількість активів і надалі зростатиме», – зазначив Борданс.

Проте міністр юстиції зазначив, окремо будуть розглядати російські активи, що на разів заблоковані в латвійських портах. Це повязано перш за все з тим, що там може перебувати небезпечний вантаж.

Крім того, Латвія включила в список "небажаних гостей" 25 російських діячів культури. Серед них режисер Микита Міхалков, актори Михайло Боярський, Володимир Машков та Дмитро Пєвцов.

Нагадаємо, після розкритих військових злочинів РФ в Бучі, Ірпені та Гостомелі, Латвія та Естонія оголосили про закриття російських консульств в своїх країнах.