UA / RU
Підтримати ZN.ua

Замах на Трампа змусив команду Байдена змінити передвиборчу риторику. Тепер жодних нападок на республіканця — Reuters

Натомість демократ має намір зробити ставку на посланні єдності. 

Після спроби вбивства 45-го президента США республіканця Дональда Трампа команда чинного лідера країни Джо Байдена змінює стратегію, про що агенції Reuters розповів представник передвиборчого штабу демократа. У Байдена вирішили скасувати словесні нападки на опонента, зосередившись натомість на посланні єдності.

За кілька годин після замаху команда президента зняла телевізійну рекламу та призупинила усі інші політичні комунікації. Це стосується й висвітлювання суду проти Трампа у справі про фінансові махінації. А під час виступу у Білому домі Байден наголосив, що американці повинні об'єднатися як одна нація, засудивши політичне насильство та закликавши громадян США "дозволити ФБР робити свою роботу".

"Національний комітет Демократичної партії й кампанія будуть продовжувати зображати контраст між нашим позитивним баченням майбутнього і ретроспективним порядком денним Трампа та республіканців", — розповіло джерело видання. 

Reuters наголошує, що змінити риторику вирішили й інші кандидати-демократи, які балотуються цього року. Тепер основне послання — попередити про небезпеки, які може принести Трамп. 

Читайте також: Кінг прокоментував замах на Трампа: напад здійснили зброєю, використання якої захищає Трамп

Нагадаємо, під час передвиборчого виступу республіканця та 45-го президента США Дональда Трампа у Батлері в Пенсильванії 14 липня на нього здійснили замах. Стрільцем виявився 20-річний Томас Метью Крукс, який, ймовірно, цілився у голову політика, але натомість прострелив йому вухо. Нападника одразу після стрілянини ліквідував снайпер Секретної служби. Щодо Трампа, то він зараз у нормі, а західні ЗМІ вже прогнозують, що цей інцидент може надати йому політичних бонусів та посилити позиції на виборах.