UA / RU
Підтримати ZN.ua

Законопроекти про санкції і вибори Рада розгляне в четвер

До питання прийняття закону про введення санкцій і до зміни законодавства по виборам депутатів парламент повернеться в четвер.

Верховна Рада продовжить роботу в пленарному режимі в четвер, а в середу буде працювати в комітетах, повідомив голова парламенту Олександр Турчинов.

"Завтра Верховна Рада України буде працювати в комітетах, буде готувати питання, які сьогодні обговорювалися, в тому числі питання про люстрацію... питання, що стосується санкцій, до другого читання і в цілому, щоб ми могли розглянути і прийняти, деякі питання треба підготувати до першого читання. Це питання, пов'язані з люстрацією та інші... Тому завтра парламент працює в комітетах. А ми з вами продовжимо роботу в четвер о 10 годині ранку", - сказав він, закриваючи вечірнє засідання у вівторок.

Як підтвердив у свою чергу лідер фракції "УДАР" Віталій Ковальчук, парламент у четвер розгляне питання прийняття закону про введення санкцій і до зміни законодавства з виборів народних депутатів.

"В ході сьогоднішніх консультацій обговорювалася можливість внесення узгодженого законопроекту щодо змін законодавчої системи. Ми не прийшли до компромісу, бо вирішили, що завтра будемо працювати в комітетах, будемо проводити консультації і в четвер повернемося до цього питання. Також у зв'язку з тим, що було багато зауважень до закону про санкції, вирішено, що сьогодні-завтра його доопрацюють і в четвер він буде винесено в сесійну залу", - сказав він.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада прийняла за основу законопроект про санкції.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував, щоб у перерві представники Кабміну, зокрема, Міністерства юстиції України, провели спільно з депутатами та членами профільного парламентського комітету консультації, за результатами яких після перерви о 16:00 проголосувати за цей законопроект в цілому і остаточно прийняти закон. Однак на вечірньому засіданні документ в парламенті не розглядався. !zn

Читайте також:

500 осіб мітингують під Радою ухвалення закону про люстрацію

Рада відмовилася розглядати законопроекти про вибори. Турчинов покликав лідерів фракцій на нараду

Рада відклала розгляд люстрації на два дні

Рада віддала свій старий автопарк силовикам Донбасу