UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон про реінтеграцію Донбасу направили на підпис Порошенку

Андрій Парубій підписав раніше прийнятий Радою закон.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях" і направив його на підпис президенту, йдеться на сайті парламенту.

"8 лютого закон підписано головою Верховної Ради України... 8 лютого закон спрямовано на підпис президентові", - йдеться в інформації про стан проходження законодавчої ініціативи.

Як повідомлялося, 18 січня Верховна Рада прийняла закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", який, зокрема, визнає Росію державою-агресором. Закон підтримали 280 народних депутатів.

Згідно з законом, тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях "визнаються частині території України, в межах яких збройні формування Російської Федерації і окупаційна адміністрація Російської Федерації встановили і здійснюють загальний ефективний контроль".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".