UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон про множинне громадянство не дозволить обійти заборону на виїзд військовозобов'язаних — Кулеба

Міністр наголосив, що це питання вже узгодили. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що законопроєкт про множинне громадянство, якщо його приймуть, не дозволить виїжджати військовозобов'язаним громадянам з країни під час війни. Під час телемарафону він констатував, що це питання вже врегульовано. 

"Людина має свій обов'язок служіння і захисту Батьківщини, він передбачений Конституцією України. Все це теж регламентовано: і виконання військового обов'язку, і фінансові зобов'язання перед державою", – відповів Кулеба.

За словами міністра, інститут множинного громадянства — практика багатьох країн. Тож в цьому випадку Україна не "вигадала велосипед". 

Читайте також: Кулеба закликав союзників передати Україні більше далекобійної зброї: "Чим довший радіус, тим коротшою буде війна"

Нагадаємо, 22 січня президент Володимир Зеленський вніс на розгляд ВРУ проєкт закону №10425, який дозволить запровадити в Україні інститут множинного громадянства. Він передбачає дозвіл на отримання громадянства нашої держави всіма етнічним українцям та їхніми нащадками у різних країнах світу, окрім Росії.